Artikkel 3. 


Mobiilse Interneti olemasolu iga inimese taskus mõjutab kindlasti klassikalist meediat. Aga kuidas? Minu jaoks on huvitav seda teemat raadio- ja ajaleheväljaannete näitel kaaluda. 

Raadio töös pole muutused mulle nähtavad. Nagu varemgi, panevad saatejuhid muusika mängima, ajavad juttu ja loevad uudiseid. Lihtsalt auditoria on nüüd väiksem: osa kuulajaid eelistab raadio asemel kuulata podcasti või muusikat Spotify’s. 

Muutused ajaletootmises tunduvad mulle märgatavad. Veebiversiooni tekkimisel saate välja anda rohkem igapäevaseid väikeseid uudiseid, mida trükiversioonis ei oleks, s.t. uudiste voog on muutunud üha mahukamaks ja värskemaks. See on kindlasti pluss. 

Teisest küljest, keerulised artiklid, mis nõuavad lisaks proffide palgale, kallist tööreisi või muid kulusid, võib lihtsasti kaduda muu artiklite suures unnikus, mis tähendab, et see ei too ajalehe veebisaidile külastamise numbreid, siis tekib küsimus selle otstarbekusese kohta. Loodavasti analüütilised tekstid, kus peale palka on muu kulud väikesed, jäävad populaarsena.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Artikkel 2. Nähtused Interneti varasemast ajaloost

Artikkel 1. Kolm põnevat IT lahendust